Project Description

Wielerploeg Bert Story-Piels

De wielerploeg Bert Story-Piels trad in 2001 toe tot het semi-professionele niveau en behaalde mooie resultaten en veel publiciteit. Nagenoeg alle soorten overwinningen werden in de periode 2001-2005 binnengesleept. Denk hierbij aan alle podiumplaatsen op het Nederlands Kampioenschap en ook verschillende mooie overwinningen in Nederlandse en Belgische topklassiekers.

Regio Perspectief

Rutger van Stappershoef hield zich bezig met de interne communicatie en het perfectioneren van de ploeg. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de volgende PR & communicatiezaken:
– De sponsorcontacten
– De Organisatie van persconferenties, zoals de jaarlijkse teampresentaties
– De perscontacten. Hij werd als woordvoerder ingezet.
– De Hospitality tijdens wedstrijden
– De realisatie van alle communicatiemiddelen en -uitingen. Denk hierbij aan de eigen website, magazines, persberichten, knipselmappen voor sponsors, ontwerp van de teamkleding, bewaking van de totale uitstraling van de ploeg en de teamspirit binnen de ploeg.

Naast de vele mooie overwinningen was er ook een bijzonder hoogtepunt. Dit was het resultaat van de door Rutger bedachte actie ‘Wij winnen voor Gehandicapten’. Deze actie werd door de wielerploeg in 2003 gevoerd. Dat jaar werd er door de wielerploeg ruim 15.000 euro bij elkaar gefietst. Dit dit bedrag werd beschikbaar gesteld aan het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG). Aan het einde van het wielerseizoen namen de voorzitter van het NFSG Dr. Wim van Eekelen en voormalig atleet Rob Druppers tijdens een feestelijke avond de cheque in ontvangst.

Enkele renners die bij de formatie gereden hebben en doorstroomden naar een ‘grote’ professionele wielerploeg zijn:
– Niki Terpstra
– Jos van Emden
– Arno Wallaard († 2006)
– Reinier Honig
– Huub Duyn

Maar ook de volgende renners hebben met een geweldige inzet voor vele mooie herinneringen gezorgd:
– Tom Cordes
– Bram de Waard
– Angelo van Melis
– Peep Mikli
– Wally Buurstede
– Camiel van den Bergh
– Peter van Agtmaal
– Maarten Lenferink
– Kor Steenbergen
– Fulco van Gulik
– Rudy Vriend
– Germ van der Burg
– Marvin van der Pluijm

Testimonials

Ik heb Rutger leren kennen als een bevlogen collega, die vanuit zijn PR rol altijd de belangen van de sponsoren op een natuurlijke en professionele wijze voorop stelde, zonder de teambelangen uit het oog te verliezen.
Gianni van Hoften, bestuurslid Cyclingteam Bert Story - Piels