Waar staan wij voor?

De ziel van ons bedrijf vertaalt zich in onze missie:

“Effectieve en toekomstbestendige ‘lokale ecosystemen’ realiseren: empowerment van ‘Local Heroes’ (lokale ondernemers, lokale overheid, maatschappelijke organisaties en het verenigingsleven) om hun grootste potentieel te vervullen en daarmee ook bijdragen aan een sterke lokale gemeenschap als geheel (lokaal ecosysteem). Sterke lokale ondernemers en organisaties zorgen voor sterke lokale ecosystemen. Sterke lokale ecosystemen zorgen voor sterke regio’s. En sterke regio’s vergroten het potentieel van lokale ondernemers en organisaties weer… “

Hoe willen wij hier invulling aan geven?

Wij hebben een methodiek ontwikkeld om (potentiële) ‘Local Heroes’ vanuit een ‘oer-lokale aanpak’ wezenlijke vooruitgang te laten boeken en betekenisvol resultaat te bereiken: het Local Hero Model.
Regio Perspectief opereert met het Local Hero Model als een spin in het web ter ondersteuning van lokale ecosystemen. Het bureau werkt vanuit een integrale visie naar passend maatwerk en een praktisch stappenplan met concrete acties. Kortom, praktische begeleiding en ondersteuning van betrokken ondernemers en organisaties.

Met wat?

 1. Local Hero Scan
  Analyse van de huidige situatie op basis van het Local Hero Model, in zijn geheel of onderdelen ervan
 2. Local Hero Plan
  Advies aan de hand van een concreet stappenplan hoe wezenlijk resultaat te bereiken
 3. Local Hero Activities
  Tools, hulp en contentcreatie bij uitwerking van concepten, campagnes en middelen

Voor wie?

Regio Perspectief richt zich op ondernemers, die willen starten en/of (door)groeien, maar ook op andere organisaties in het lokale ecosysteem, bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties of verenigingen. Ook kan Regio Perspectief gemeenten en andere organisaties ondersteunen op het gebied van citymarketing, (binnen)stadsmanagement, gebiedspromotie, sport- en eventmarketing of hulp bieden bij leefbaarheidsinitiatieven.

Ons profiel

Regio Perspectief beschikt over ervaren marketeers, imagineers (belevingscommunicatie) en contentmakers met een bijzondere specialisatie: lokale en regionale marketing. Mensen met een gedeelde passie. Integere denkers én doeners die oprecht op zoek zijn naar wezenlijke vooruitgang en het bereiken van betekenisvol resultaat.

Vanuit de ‘doorleefde’ ervaring bij zowel commerciële bedrijven als maatschappelijke organisaties is Regio Perspectief in staat om lokale marketing trajecten van A t/m Z te begeleiden. Wij creëren perspectief vanuit zowel een integrale benadering als op detailniveau. Leggen versterkende verbanden binnen bedrijven, organisaties en lokale samenlevingen. Overzien, implementeren en borgen.

Ook werken wij samen met gerenommeerde partners. Zo organiseren wij in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en diverse commerciële en maatschappelijke Local Heroes feedbackmomenten waarbij het model zorgvuldig onder de loep wordt genomen. Zo blijft het model dynamisch en actueel.

Rutger van Stappershoef, oprichter van Regio Perspectief.

 • Local Hero Marketing
 • City- en gebiedsmarketing
 • Social Marketing
 • Event Marketing
 • Sport Marketing
 • Content Creatie

Validatie met Radboud Universiteit Nijmegen